Ο συνθέτης Αλέξανδρος Καρκάλας μας ταξιδεύει με την μουσική και τα τραγούδια του!
13 Ιούν 2018
Αφιέρωμα στις μουσικές ταινίες που άφησαν εποχή
14 Ιούν 2018

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην δασική περιοχή της Μαρπούντα Αλοννήσου

Φωτό: Victoria Sandels

Μοιράσου το άρθρο:

Μαίνεται από τη μία τα ξημερώματα, η μεγάλη φωτιά βρίσκεται στην δασική περιοχή Γερακίνας Λάκκα (ευρύτερη περιοχή Μαρπούντα) στην Αλόννησο. Παρά την μεγάλη κινητοποίηση, δεν έχει καταστεί δυνατόν, να τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, καθώς σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Χαράλαμπος Πόζογλου, που βρίσκεται στο νησί και επιβλέπει την επιχείρηση μαζί και με τον περιφερειακό διευθυντή Θεσσαλίας της Πυροσβεστικής. Τις προσπάθειες δυσχεραίνουν οι άνεμοι που άρχισαν να πνέουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή.

Η δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή έχει ενισχυθεί και έχει φθάσει στα 10 οχήματα με 50 πυροσβέστες, ενώ σημαντική βοήθεια προσφέρουν ο Δήμος, το Λιμενικό και εθελοντές.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν και ρίψεις από πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, ενώ όταν αυτά αποχώρησαν για ανεφοδιασμό, ανέλαβε δράση ένα ελικόπτερο super puma. Τα καναντέρ επέστρεψαν γύρω στις 12 το μεσημέρι.

Για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκε κι ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή, καθώς οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής. «Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης «οι φλόγες έγλειψαν σχεδόν τους τοίχους». Οι 60 τουρίστες και τα 10 άτομα προσωπικό, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο λίγες ώρες αργότερα, αφού η φωτιά είχε απομακρυνθεί.

Για την απομάκρυνση των τουριστών και του προσωπικού μερίμνησε η Λιμενική Αρχή, καθώς έσπευσαν  άμεσα, το ταχύπλοο «ΣΟΡΟΚΟΣ» το τουριστικό «ΠΛΑΝΗΤΗΣ» και το ταχύπλοο «ΕΞΠΛΟΡΕΡ», στα οποία επέβαιναν στελέχη του λιμενικού σώματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί και πάλι πυρκαγιά, στις 24 Μαΐου και πάλι, νυχτερινές ώρες, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα τότε. Το γεγονός αυτό κάνει τον δήμαρχο του νησιού να δηλώνει πεπεισμένος ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Μοιράσου το άρθρο: