Αναφορά στο Υπουργείο από Μεϊκόπουλο – Μπαλλή για την κατάργηση δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
13 Ιούν 2018
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην δασική περιοχή της Μαρπούντα Αλοννήσου
14 Ιούν 2018

Ο συνθέτης Αλέξανδρος Καρκάλας μας ταξιδεύει με την μουσική και τα τραγούδια του!

Μοιράσου το άρθρο:

Η Δέσποινα Τσούκα φιλοξένησε τον συνθέτη Αλέξανδρο Καρκάλα ο οποίος ανήκει στη κατηγορία των νέων που ζουν στην περιφέρεια και κάνουν την ελληνική μουσική πιο πλούσια με την έμπνευση και την αγάπη τους για όμορφα ακούσματα . Μια εκπομπή που κύλησε με ορχηστρικά κομμάτια και μελοποιημένα τραγούδια του Αλέξανδρου σ’ ένα κλίμα φιλικό και ζεστό.
Ο Αλέξανδρος Καρκάλας ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική από την ηλικία των επτά και σήμερα κατέχει Δίπλωμα Πιάνου, Πτυχίο Αρμονίας, Ενοργάνωσης, Αντίστιξης, Φούγκας και Δίπλωμα Σύνθεσης. Είναι καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.
Μεγαλώνοντας μέσα σε μια μουσική οικογένεια και έχοντας πολλά ερεθίσματα κλασικής μουσικής γρήγορα στράφηκε στη σύνθεση. Έχει συνθέσει έργα για πιάνο, μουσική δωματίου, ορχηστρικά και τραγούδια.
Με τη σύνθεσή του «La ultima carta» χόρεψε η Βολιώτισσα Σπυριδούλα Μαγκουρίτσα, σε χορογραφία της Κατερίνας Σαρρή, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Eurovision Young Dancers» που έγινε στο Όσλο της Νορβηγίας τον Ιούνιο του 2011.
Τραγούδια του έχουν ερμηνευτεί από διάφορους Έλληνες τραγουδιστές όπως επίσης έχουν εναρμονιστεί για μικτή χορωδία και ανήκουν στο ρεπερτόριο πολλών Ελληνικών Χορωδιών.
Έγραψε την μουσική για το θεατρικό «Η Βασίλισσα του χιονιού» που ανέβηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου το 2004.
Με τη σύνθεσή του «Το κουτί της Πανδώρας» , βασισμένη πάνω σε κείμενο του Χρήστου Παπάζογλου, συμμετείχε στο Φεστιβάλ για νέους συνθέτες της ΕΚΠΟΛ το 2007.
Το 2017 έντυσε με μουσική του το «The small room project» που αναφέρεται στο ταξίδι των προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες προς την Ευρώπη και που παρουσιάζεται σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.
Επίσης έργα του για πιάνο ερμηνεύονται σε προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις μουσικών εκπαιδευτηρίων.
Σίγουρα θα μας δώσει περισσότερα και όμορφα μουσικά έργα στο μέλλον !!

Μοιράσου το άρθρο: