Αποκτά στέγη η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ίωνες» – Υπογράφηκε συμβόλαιο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας
13 Ιούν 2018
Ομαλά συνεχίστηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις
13 Ιούν 2018

Μόνο καταστήματα με κουζίνα υποχρεούνται στην τοποθέτηση λιποσυλλεκτών

Μοιράσου το άρθρο:

Μόνο τα καταστήματα που παράγουν μαγειρικά λίπη και διαθέτουν χώρο κουζίνας είναι υποχρεωμένα να τοποθετήσουν λιποσυλλέκτες, μετά την τροποποίηση του Κανονισμού Αποχέτευσης που εγκρίθηκε σήμερα από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

«Δεν πρέπει να ανησυχούν οι κρεοπώλες ή τα ιχθυοπωλεία εφ’ όσον δεν έχουν κουζίνα» διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Αριστείδης Σαββάκης, σε αντίθεση με τις κλινικές και νοσοκομείο που – όπως είπε – είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν λιποσυλλέκτη.

Ξεκαθάρισε δε, ότι όποιος καταστηματάρχης έχει λάβει λογαριασμό από την ΔΕΥΑΜΒ, στον οποίο περιλαμβάνεται πρόστιμο 200 ευρώ, για μη τοποθέτηση λιποσυλλέκτη, τα χρήματα αυτά, θα αφαιρεθούν εφ’ όσον δεν εμπίπτει στις κατηγορίες που είναι υποχρεωτική η τοποθέτησή του. Πρόσθεσε εξάλλου, ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που δικαίως επιβλήθηκε πρόστιμο, αυτό θα ανακληθεί εάν τοποθετηθεί στη συνέχεια λιποσυλλεκτης, καθώς το μέτρο δεν είναι εισπρακτικό.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Βάιος Ζεμπέογλου από την πλευρά του, τόνισε ότι πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας και θύμισε πρόσφατα περιστατικά απόφραξης του δικτύου αποχέτευσης στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. και στο Βόλο, που βρέθηκαν στους αγωγούς ακόμη και ψόφια σκυλιά, τυρί, πανιά, σουβλάκια κλπ.

Ο Ειδικός Κανονισμός Αποχέτευσης περιλαμβάνει ειδικούς επιπλέον όρους και προϋποθέσεις για την παροχέτευση στα δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων των αποβλήτων, που προέρχονται από βιομηχανίες, βιοτεχνίες, ΧΥΤΑ, νοσοκομεία, κλινικές, συνεργεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, πλυντήρια αυτοκινήτων, χώρους εστίασης ήτοι Εστιατόρια, Πιτσαρίες, Ταβέρνες, Ουζερί, Ψητοπωλεία, Οβελιστήρια, Δραστηριότητες catering, Παρασκευαστήρια έτοιμου φαγητού, Κέντρα διασκέδασης με λειτουργία εστιατορίου και γενικότερα από κάθε δραστηριότητα, η οποία για τη νόμιμη λειτουργία της, υπόκειται στους περιορισμούς της Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/23-6-2017. Στην περίπτωση που, η παραγωγική δραστηριότητα ασκείται σε τμήμα ακινήτου, υποχρεώνεται σε διακριτή σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης. Ρητά απαγορεύεται η απόρριψη, στα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων και στις ΕΕΛ, αποβλήτων, που προέρχονται από ελαιοτριβεία, στάβλους, σφαγεία και γενικά κάθε αποβλήτου, για το οποίο η κείμενη νομοθεσία προβλέπει ειδικό τρόπο διαχείρισης.

Εξάλλου, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να προτείνει για ένταξη στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του υπουργείου Εσωτερικών, το έργο ύδρευσης «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλελέγχου τηλεχειρισμού & ελέγχου διαρροών δικτύων ύδρευσης Δ.Ε. Μακρινίτσας, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας του Δήμου Βόλου».

Μοιράσου το άρθρο: