11 Ιούνη! Όταν η ιστορία ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια για μια φορά ακόμη.Δεν ξεχνώ!!!
12 Ιούν 2018
Πρεσβευτές του Scientix από την Μαγνησία
12 Ιούν 2018

Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στα αρωματικά φυτά από το Π.Θ.

Μοιράσου το άρθρο:

Η πρώτη συνάντηση των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Καινοτόμου Ολοκληρωμένης Εκπαίδευσης στα Αρωματικά Φυτά που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έγινε σήμερα (12/6) το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Π.Θ. Τα δε, μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και γίνονται on line, ενώ στους συμμετέχοντες μπορεί να δοθεί πιστοποίηση του συστήματος κατάρτισης της ΕΕ.
Όπως δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συντονιστής του Προγράμματος, κ. Χαράλαμπος Σαμαντζής, πρόκειται για ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + και έχει στόχο να παράσχει ένα καινοτόμο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης για στοχευμένες ομάδες που θέλουν να εκπαιδευθούν στην καλλιέργεια διάφορων αρωματικών και θεραπευτικών φυτών.
Το έργο είναι διακρατικό με φορείς της Ευρώπης από Πολωνία, Ισπανία, Ελλάδα (το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη Biognosis).

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εκατοντάδες άτομα. Η πλατφόρμα θα είναι ελεύθερη για όποιον θέλει να παρακολουθήσει τα μαθήματα, ενώ το υλικό έχει μπει και παραμένει, για όσους επιλέξουν την επιλογή της πιστοποίησης. Θα υπάρχουν και άλλες επιλογές για όσους επιθυμούν απλή παρακολούθηση των μαθητών και όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν συγκεκριμένα μαθήματα μόνο.

Τα άτομα που έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον, είναι κυρίως νέοι αγρότες και άτομα που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Μέχρι στιγμής, οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται κυρίως από τη Θεσσαλία, υπάρχουν όμως και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως από την Πελοπόννησο.
Μαθήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα
Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης Δερβένης υπεύθυνος δημοσιότητας του προγράμματος από το Π.Θ., τόνισε ότι το πιο καινοτόμο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι μπορεί ο καθένας να επιλέξει τη σειρά των μαθημάτων που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά του, με το μορφωτικό του επίπεδο και με το χρόνο του.
Όπως είπε, δεν είναι υποχρεωτικό όλοι να πάρουν όλα τα μαθήματα. Άλλη σειρά μαθημάτων θα πάρει ένας που ενδιαφέρεται για την καλλιέργεια, άλλη σειρά, ένας απόφοιτος πανεπιστημίου και άλλη ένας γιατρός –ενδεχομένως – που ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα της χρήσης των αρωματικών φυτών.

«Συνεπώς το πρόγραμμα είναι πολύ προσωποποιημένο και πολύ εξειδικευμένο. Επίσης κάποιος μπορεί να επιλέξει να κάνει όλα τα μαθήματα γιατί έχει χρόνο και κάποιος άλλος τμηματικά, λόγω έλλειψης χρόνου, όπως τα Σαββατοκύριακα ή τα βράδια», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Δ. Δερβένη, το Πανεπιστήμιο επέλεξε το πρόγραμμα με τα αρωματικά φυτά γιατί είναι ένα από τα αντικείμενα που ενδιαφέρουν ευρύτατο κοινό και η πρόταση που κατέθεσε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τους εταίρους του, ήταν εξαιρετικά τεκμηριωμένη, γι’ αυτό και εγκρίθηκε με πολύ υψηλή βαθμολογία.

Μοιράσου το άρθρο: