«Στην κουζίνα της αγάπης……» με την Βασιλική Πιτούλη.
8 Ιούν 2018
Μια ολιστική οπτική: Ολοκληρωμένοι συνεταιρισμοί-εναλλακτικά νομίσματα
8 Ιούν 2018

Καρδίτσα: 4η Παιδική Γιορτή αύριο από το Θεσσαλικό χορστάσι

Μοιράσου το άρθρο:

Αύριο, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Λάππα θα πραγματοποιηθεί η 4η Παιδική Γιορτή, στην οποία συμμετέχουν περίπου 120 παιδιά χορευτές ηλικίας από 4,5 έως 14. Διοργανώνεται από το Θεσσαλικό Χοροστάσι με συνδιοργανωτές της Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το δήμο Καρδίτσας. Σ¨ημερα οι διοργανωτές παραχώρησαν η συνέντευξη τύπου.
Αρχικά η Πρόεδρος κ. Βάσω Γούσια είπε: «Αυριο γιορτάζουμε την 4η Παιδική Γιορτή. Για 4η δηλαδή χρονιά το Θεσσαλικό Χοροστάσι στη γειτονιά του, την πλατεία Λάππα, κάνει μια συνάντηση χορευτικών για να κλείσουμε τη χορευτική μας χρονιά και να υποδεχθούμε το καλοκαίρι. Είναι ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε τη δουλειά που γίνεται στο σύλλογο, αλλά και μια ευκαιρία να συναντηθούμε με φίλους και συνεργάτες από άλλες περιοχές, τους οποίους καλούμε να έρθουν για να χορέψουμε μαζί. Φέτος έχουμε τον σύνδεσμο Συρρακιωτών Ιωαννίνων και το πνευματικό κέντρο Σταυρού Φθιώτιδος, καθώς και μια μικρή ομάδα από τον πολιτιστικό σύλλογο Φύλλου της περιοχής μας».
Η αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος κ. Αθηνά Σιδέρη, επεσήμανε: «Για 4η συνεχόμενη χρονιά εκτιμώντας ότι πιά έχει θεσμοθετηθεί η εκδήλωση αυτή, με την έννοια ότι έχουμε τη συμμετοχή και την αγάπη του κόσμου, που μας στηρίζει και γεμίζει την πλατεία Λάππα κάθε χρόνο. Ο στόχος μας αρχικά ήταν να ενδυναμώσουμε τη διάθεση των παιδιών για την παράδοση, με φρέσκο τρόπο. Να έρθουν σε επαφή με τον τοπικό πολιτισμό των άλλων περιοχών που θα συμμετάσχουν. Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή που πιστεύουμε ότι έχουμε πάρα πολλά να δώσουμε, μιας και είμαστε σε αρχικό στάδιο, αλλά πάντα με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας θα προσπαθήσουμε από την επόμενη χρονιά η εκδήλωση να είναι πολύ πιο πλούσια από άποψη στόχων και σχεδιασμού. Στόχος η ενδυνάμωση της διάθεσης των παιδιών να ασχολούνται με την τοπική παράδοση και τον πολιτισμό και δεύτερον η Καρδίτσα και η πλατεία Λάππα να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο της περιοχής. Καλούμε όλους να συμμετέχουν και να απολαύσουν τα παιδικά χαμόγελα και να υποδεχθούμε όλοι μαζί το καλοκαίρι».
Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος ανέφερε: «Συγχαίρω το Θεσσαλικό Χοροστάσι για την 4η Παιδική Γιορτή, μια πολιτιστική εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός και ειδικά σε μια εποχή βαθιάς κοινωνικής κρίσης, το να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που πηγαίνουν αντίθετα με το ρεύμα της εποχής, το ρεύμα της απαξίωσης και να μαθαίνουν στα παιδιά μας την παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα και χορούς πιστεύω ότι προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία και την πατρίδα μας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας στηρίζει αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, μία από αυτές είναι και η 4η Παιδική Γιορτή και πιστεύω ότι θα πρέπει να την αγκαλιάσουμε όλοι, γιατί έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι η Καρδίτσα ξέρει να αγαπάει, να τιμάει και να στηρίζει τον πολιτισμό και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες σηματοδοτούν και την εξωστρέφεια. Με τη σειρά μου καλώ όλους τους Καρδιτσιώτες στην πλατεία Λάππα αύριο το βράδυ, για να δώσουμε στα παιδιά και τους διοργανωτές την αγάπη και την υποστήριξή μας».

Μοιράσου το άρθρο: