Κάλπες αύριο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις πρυτανικές εκλογές
22 Μαΐ 2018
Διάλεξη Μιράντας Τερζοπούλου για τις Πυροβασίες του Πρώτου Κόσμου
22 Μαΐ 2018

Βόλου Κοινωνία: Οι βανδαλισμοί δεν είναι λύση

Μοιράσου το άρθρο:

Η αυτοδιοικητική κίνηση «Βόλου κοινωνία» καταδικάζει απερίφραστα τους βανδαλισμούς που έγιναν προχθές στο κέντρο περιβαλλοντικής πληροφόρησης του Δήμου, αφού η καταστροφή της Δημοτικής περιουσίας περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση και συγχρόνως αποπροσανατολίζει από τις μεγάλες ευθύνες που έχει η Δημοτική Αρχή για τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου.

Η μοναδική απάντηση είναι η αυτοσυνείδηση και η συμμετοχή όλων μας στην αναχαίτιση αρνητικών καταστάσεων, όπως ήταν η μαζικότατη συγκέντρωση της 5ης Μαΐου κατά της καύσης των σκουπιδιών, ή είναι η άμεση αντίδραση στην κατάργηση της ΔΕΥΑΜΒ όπως επιδιώκει η Δημοτική Αρχή στη λογική «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι».

Η μόνη απάντηση τελικά είναι η κατάκτηση μιας αυτοδιοικητικής λειτουργίας με αιμοδότες τους συνειδητούς πολίτες χωρίς τα δεκανίκια των κομματικών παρατάξεων ή τους αυτόκλητους σωτήρες, είναι η δημιουργία του πραγματικά καινούργιου με συλλογικότητα, τοπική Δημοκρατία και διαφάνεια.

Η κίνησή μας «Βόλου κοινωνία» αυτόν τον δύσκολο δρόμο προσπαθεί να ανοίξει, ώστε να δοθεί ο λόγος στους δημότες να δημιουργήσουμε μια ολόπλευρη κοινωνική ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στόχο την ανάδειξη του Βόλου στη θέση που του αρμόζει.

 

Μοιράσου το άρθρο: