Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος του δήμου Φερών
16 Μαΐ 2018
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Απίστευτος ο κ. Φάμελλος
17 Μαΐ 2018

Μαθητικός Ραδιοφωνικός Διαγωνισμός της ΕΡΤ Βόλου: Βραβεύτηκαν οι καλύτερες εκπομπές

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ "ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ"

Μοιράσου το άρθρο:

Με την βράβευση σήμερα (16/5) το απόγευμα, των καλύτερων ραδιοφωνικών εκπομπών που παρήχθησαν από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο Μαθητικός Ραδιοφωνικός Διαγωνισμός «Κάνουμε Ραδιόφωνο» που εκπόνησε η ΕΡΤ Βόλου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την συμπλήρωση φέτος, 70 χρόνων αδιάκοπης λειτουργίας του Σταθμού, όντας το πρώτο περιφερειακό ραδιόφωνο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Αχίλλειον».

Το 1ο βραβείο του διαγωνισμού απονεμήθηκε στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας για την εκπομπή «Παλιοί Έλληνες Καραγκιοζοπαίκτες»

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 15 σχολεία με 20 συνολικά ημίωρες εκπομπές που μεταδόθηκαν μέσα από την πρωινή ζώνη της ΕΡΤ Βόλου.

Η επιλογή των αρτιότερων εκπομπών έγινε από πενταμελή επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν η δημοσιογράφος, τ. προϊσταμένη ΕΡΤ Βόλου, κ. Άλκηστις Κιούση (πρόεδρος), η κ. Σοφία Κανταράκη – φιλόλογος, συγγραφέας, υπεύθυνη σχολικών εκδηλώσεων της ΔΔΕ Μαγνησίας, ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος –  καθηγητής Π.Θ., Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης , Θανάσης Βικόπουλος –  δημοσιογράφος ΕΡΤ 3, συγγραφέας και Δημήτρης Χορταργιάς – δημοσιογράφος, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Η προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου, κ. Φρόσω Παύλου

Όπως τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής παραδέχθηκαν, η διαδικασία της επιλογής αποδείχθηκε πολύ δύσκολη υπόθεση. Τελικά, ύστερα από ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ τους, κατέληξαν στα εξής αποτελέσματα:

1ο Βραβείο: 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας για την εκπομπή «Παλιοί  Έλληνες Καραγκιοζοπαίκτες»

2ο Βραβείο: 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας για την εκπομπή «Ο αγώνας των ονείρων μου»

3ο Βραβείο (ισοψήφισαν δύο εκπομπές): 1ο Γυμνάσιο Βόλου για την εκπομπή «Ο Βόλος και το Πήλιο του Γιώργου Σεφέρη» και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας για την εκπομπή «Ένας κόσμος γεμάτος τζαζ».

Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, τ. προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου, κ. Άλκηστις Κιούση

Εξάλλου, στους μαθητές άλλων πέντε σχολείων απονεμήθηκε εύφημος μνεία για τις εκπομπές τους που κρίθηκαν από την Επιτροπή ως ιδιαίτερα αξιόλογες.

Συγκεκριμένα, εύφημος μνεία απονεμήθηκε στα εξής σχολεία:

7ο Γυμνάσιο Βόλου για την εκπομπή «Του κουτιού τα παραμύθια»

4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας (Πολιτιστική Ομάδα ΕΣΠΕΡΙΤΕΣ) για την εκπομπή «Ραντεβού στον αέρα»

7ο Λύκειο Βόλου για την εκπομπή «Το κελί της προσφυγιάς»

3ο Γυμνάσιο Βόλου για την εκπομπή «Musicalmoments – Το κινηματογραφικό μιούζικαλ»

Λύκειο Καναλίων για την εκπομπή «Τα φύλα στη λογοτεχνία»

Ο κ. Θανάσης Βικόπουλος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3, μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού

Καλωσορίζοντας τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση, η προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου, κ. Φρόσω Παύλου επισήμανε – μεταξύ άλλων – ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 70χρόνων λειτουργίας του Σταθμού, αποφασίσθηκε η διεξαγωγή αυτού του διαγωνισμού και να υπάρξουν βραβεύσεις, ώστε να είναι μεγαλύτερο το κίνητρο συμμετοχής για τα παιδιά. Ωστόσο, όπως είπε, τα βραβεία έχουν κυρίως συναισθηματική αξία και είναι η αναγνώριση της προσπάθειας των παιδιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Ο κ. Σπύρος Παπαδόπουλος, καθηγητής του Π.Θ., μέλος της κριτικής επιτροπής

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, κ. Άλκηστις Κιούση αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησαν κατά την επιλογή των εκπομπών που θα βραβευθούν. Όπως είπε, όλες είχαν τα δυνατά σημεία τους και τις αδυναμίες τους, ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αξιοθαύμαστη προσπάθεια των παιδιών να στήσουν μια ραδιοφωνική εκπομπή.

Στο χαιρετισμό του ο διευθυντής Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης εξήρε την πρωτοβουλία της ΕΡΤ Βόλου αλλά και την αξιοθαύμαστη προσπάθεια των παιδιών.

Ο κ. Γιάννης Τσοκανάκης, διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου, όπου έγιναν οι ηχογραφήσεις των εκπομπών

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 Θανάσης Βικόπουλος τόνισε ότι ο διαγωνισμός αυτός ήταν η απτή απόδειξη ότι η ΕΡΤ έχει κάνει σημαντικό άνοιγμα στην κοινωνία.

Ο  κ. Σπύρος Παπαδόπουλος –  καθηγητής Π.Θ., Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης, εξήρε την προσπάθεια και επισήμανε ότι η συνεργασία Πανεπιστημίου και ΕΡΤ Βόλου θα συνεχιστεί.

Ο κ. Κων. Αμυγδαλίτσης, υπεύθυνος του τομέα Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου, ο οποίος έκανε τις ηχογραφήσεις και το μοντάζ των 20 εκπομπών

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο κ. Γιάννης Τσοκανάκης, διευθυντής του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου – όπου έγιναν οι ηχογραφήσεις των εκπομπών από τον υπεύθυνο του τομέα Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, κ. Κων. Αμυγδαλίτση.

«Εμείς μεγαλώσαμε με την ΕΡΤ Βόλου, τα περισσότερα χρόνια της ζωής της ΕΡΤ Βόλου τα περάσαμε μαζί.  Η εκπαίδευση έχει σχέση με τη ραδιοφωνία καθώς μέσω αυτής, εκπαιδευτικά προγράμματα ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα, κάτι που αποτέλεσε σημαντική βοήθεια για τους εκπαιδευτικούς της χώρα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατάμεστη η αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Αχίλλειον» όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση

Να σημειωθεί τέλος, πως το 1ο Ε.Κ. Βόλου ετοίμασε και δώρισε στην ΕΡΤ Βόλου ένα έντυπο στο οποίο περιλαμβάνονται τα σχολεία και στοιχεία από τις εκπομπές που παρήχθησαν τα οποία η ΕΡΤ Βόλου θα μοιράσει στις μαθητικές ομάδες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καθώς και ο δ/ντης ΔΔΕ Μαγνησίας, κ. Σωκράτης Σαβελίδης

Την εκδήλωση παρουσίασε η υπάλληλος της ΕΡΤ Βόλου, κ. Μαρία Δημητρίου

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: