Στ. Λημνιός: Πλαστικό στο 90% το υλικό που οδηγούνταν προς καύση στην ΑΓΕΤ
17 Απρ 2018
Υποψήφιος για βραβείο Καινοτομίας Τροφίμων στον Καναδά, ο Δ. Κουρέτας και η ομάδα του
17 Απρ 2018

Κόντρα ΔΑΣ – Παπαδημόπουλου στην ολομέλεια του ΕΚΒ με επίκεντρο την Τασολάμπρου

Μοιράσου το άρθρο:

Ένταση υπήρξε στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή την τοποθέτηση του προέδρου της, κ. Θανάση Παπαδημόπουλου σε σχέση με το μέλος της παράταξης της ΔΑΣ, κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου. Αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση των μελών της ΔΑΣ, τη οποία, ο κ. Παπαδημόπουλος χαρακτήρισε προσχεδιασμένη.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσαν σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, τα μέλη της ΔΑΣ και του ΕΚΒ, κ.κ. Κώστας Στεργίου και Κώστας Βλαχούτσος, ο κ. Παπαδημόπουλος είπε στη συνεδρίαση ότι η κ. Τασολάμπρου έχει φιλικές σχέσης με τη Διοίκηση της Εταιρίας όπου εργαζόταν, απολύθηκε και κέρδισε το δικαστήριο για επαναπρόσληψή της.

Ο Κώστας Στεργίου κατήγγειλε την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου ότι «είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία υπεράσπισης της μεγαλοεργοδοσίας της ΑΓΕΤ και γενικότερα της εργοδοσίας, κάτι που αποδείχτηκε με τη στάση της σήμερα».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» και βουλευτής του ΚΚΕ εξήγησε ότι ενώ η εισήγηση για την Πρωτομαγιά διήρκεσε πέντε λεπτά, η εισήγηση «υπεράσπισης» της επιχειρηματολογίας της ΑΓΕΤ, για να καίει RDF διήρκεσε 20 λεπτά.

Ο Κώστας Στεργίου πρόσθεσε ότι επιχειρηματολογώντας για την καύση του RDF και κάνοντας σοβαρή πολιτική κριτική στη στάση της «λέγοντας τους ότι επειδή η στάση σας εναρμονίζεται με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, σας λέμε ότι είστε εργοδοτικοί, μην έχοντας να απαντήσουν επί της ουσίας, ο πρόεδρος έκανε την αθλιότητα να επιτεθεί στη Χρυσούλα Τασολάμπρου στέλεχος του ΠΑΜΕ και της ΔΑΣ, λέγοντάς της ότι έχει φιλικές σχέσεις με την εργοδοσία της».

Θ. Παπαδημόπουλος: Προσχεδιασμένη η αποχώρηση

Σε δήλωσή του – απάντηση στη ΔΑΣ ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θανάσης Παπαδημόπουλος, τόνισε ότι η δήλωσή του αυτή ήταν απάντηση σε σχόλιο που είχε προηγηθεί από την κ. Τασολάμπρου ότι εμείς έχουμε φιλικές σχέσεις με τις επιχειρήσεις.

«Της απάντησα ότι και η ίδια έχει εργασιακές φιλικές σχέσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία», τόνισε και εξήγησε ότι ο όρος φιλικές εργασιακές σχέσεις δεν αφήνει κανένα υπονοούμενο γι’ αυτό που θέλουν να παρουσιάσουν.

«Η αποχώρηση της ΔΑΣ ήταν προσχεδιασμένη και μ’ αυτό τον τρόπο αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, όπου επρόκειτο να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα», είπε ο Θανάσης Παπαδημόπουλος, που έριξε την ευθύνη αποκλειστικά στη ΔΑΣ.

Ο ίδιος είπε ότι ανακάλεσε και εξήγησε ότι οι φιλικές εργασιακές σχέσεις σημαίνουν ότι υπάρχει ένα καλό εργασιακό περιβάλλον που οδηγεί στην ανανέωση μια σύμβασης εργασίας. «Αν αυτό παρεξηγείται, λυπάμαι», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ παραδέχτηκε ότι η Χρυσούλα Τασολάμπρου έχει απολυθεί και υπάρχει απόφαση επαναπρόσληψης του Πρωτοδικείου, την οποία επικρότησε το ΕΚΒ, ενώ τόνισε ότι η υπόθεση βρίσκεται στο Εφετείο και η εργαζόμενη θα δικαιωθεί και επανέλαβε ότι δεν ήταν προσωπική επίθεση, ούτε και μπήκαν προσωπικά θέματα.

Ανακοίνωση ΕΚΒ

Άλλη μια προσχεδιασμένη φιέστα (μετά την Κοζάνη, την Πάτρα, την Καβάλα, την Αθήνα) που κατέληξε σε μια εξ ίσου κακοσκηνοθετημένη αποχώρηση, επιφύλαξε στην Ολομέλεια της Διοίκησης, που συνεδρίασε σήμερα για την αγωνιστική προετοιμασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς η παράταξη της ΔΑΣ.

Για όλην αυτή την νέα θεσμική συνδικαλιστική απρέπεια, χρειάσθηκαν μόνον δεκαπέντε λεπτά, ίσα-ίσα για να αερολογήσουν αγωνιστικά τα μέλη της ΔΑΣ, για να καθυβρίσουν τα μέλη της πλειοψηφίας του προεδρείου, και να αποφύγουν να τοποθετηθούν στις εμπεριστατωμένες θέσεις του Προεδρείου, για το διπλό αγωνιστικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς.

Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Ίδια πρακτική (διασπαστικού λόγου), ίδια κομματική φρασεολογία και τακτική του ΠΑΜΕ, που θεωρεί ο,τιδήποτε μη ελεγχόμενο από τον Περισσό, ως αιτία διαφωνίας.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα οξυμένων εργατικών και λαϊκών προβλημάτων και κρίσιμων για τη Χώρα και τον Κόσμο ιμπεριαλιστικών ακροβατισμών, οι φιέστες αυτές του ΠΑΜΕ, μόνο προς την κατεύθυνση της ενότητας και της συσπείρωσης δεν βοηθούν.

Ο κόσμος τους έμαθε. Οι εργαζόμενοι θα τους ξαναγυρίσουν την πλάτη. Το κακό είναι ότι οι ίδιοι παραμένουν μέσα στην Δονκιχωτική πλάνη τους κυνηγώντας, όπως πάντα,  «μη ταξικούς» ανεμόμυλους!

 

Μοιράσου το άρθρο: