Συνελήφθη 24χρονος που προκάλεσε τροχαίο οδηγώντας μεθυσμένος
16 Απρ 2018
Η ταινία «Το Μέλλον» την Παρασκευή στο Μεταξουργείο
16 Απρ 2018

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο αύριο στην πλατεία Πανεπιστημίου

Φωτό αρχείου

Μοιράσου το άρθρο:

Πρόσκληση σε όλους να συμμετέχουν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια συλλαλητήρια που οργανώνονται από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς απευθύνει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στο Βόλο το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 17 Απριλίου στην πλατεία Πανεπιστημίου. Όπως επισημαίνουν η χώρα μας δεν πρέπει να συμμετέχει στην ανθρωποσφαγή. «Δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων των λαών, το Αιγαίο να μετατραπεί ξανά σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους!»

Η ανακοίνωση

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ξεσηκωμό! Καλούμε το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας να μην πέσει στην παγίδα του εφησυχασμού και της επανάπαυσης, που σκόπιμα καλλιεργούν κυβέρνηση και αστικά κόμματα. Ο λαός μας πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει δυσβάσταχτο τίμημα για τα κέρδη των καπιταλιστών. Δεν πρέπει να πληρώσει με νέα δεινά από τις επεμβάσεις και τους πολέμους τους, που έχουν στόχο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Τώρα χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία και Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την επίθεσή τους στη Συρία ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Αυτή τη φορά θέλουν δήθεν να προστατέψουν τον συριακό λαό από τα χημικά όπλα. Έχουμε πείρα. Θυμόμαστε και τα ψέματα που είπαν για να κάνουν τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και τα ψέματα για το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη και τα απανωτά ψέματα για τη Συρία, που ο λαός της ζει το δράμα του πολέμου, του ξεριζωμού, της προσφυγιάς εδώ και 7 χρόνια. Θυμόμαστε όλα τα προσχήματα που αξιοποίησαν ένα προς ένα. Πότε τους έπιανε ο πόνος για τα «δικαιώματα των μειονοτήτων». Πότε ανακάλυπταν «όπλα μαζικής καταστροφής». Πότε σήκωναν τη σημαία της δήθεν «καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Κανένας δεν μπορεί να μένει αδιάφορος. Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βομβαρδισμούς στη Συρία, γιατί εκτός των άλλων φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει την Ελλάδα σε αυτούς τους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, για λογαριασμό μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία. Με την ανάπτυξη των αμερικανονατοϊκών βάσεων από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη, έχει μετατρέψει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς και συνεργάζεται στρατιωτικά με κράτη-δολοφόνους, όπως το Ισραήλ

Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Νοιάζονται μόνο για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Αυτό δείχνει η ιστορική εμπειρία. Η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ σημαίνει συμμετοχή στον πόλεμο.

Τώρα να σημάνει ξεσηκωμός!

Αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας! Να σταματήσει τώρα το μακελειό!

Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην ανθρωποσφαγή! Δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων των λαών, το Αιγαίο να μετατραπεί ξανά σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους!

Μοιράσου το άρθρο: