Στο Κέντρο «ΜΟΖΑΣ» ο Αλ. Μεϊκόπουλος και ο Μ. Δραμητινός
15 Απρ 2018
Θεατρική παράσταση «Φτου ξελευτεριά»!
16 Απρ 2018

Ακατάλληλες οι εγκαταστάσεις ΜΟΖΑ για τους πρόσφυγες-Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Σε πολύ κακή κατάσταση είναι οι εγκαταστάσεις στο Μόζα όπου διαβιούν και πάλι 97 πρόσφυγες που ήλθαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Αυτό επισημαίνει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών που επισκέφθηκε τους πρόσφυγες και καλεί τους πολίτες να προσφέρουν είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και απορρυπαντικά, χαρτιά υγείας , πάνες για τα μωρά, μωρομάντηλα, και οινόπνευμα που θα συγκεντρωθούν στο χώρο της αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης  την Τρίτη 17/4, στις 7:00 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υγιεινή των χώρων φιλοξενίας. Να υπάρχουν  τουλάχιστον ανθρώπινες συνθήκες διαμονής. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί και στην εκπαίδευση των παιδιών, ιδιαίτερα των εφήβων, που ήταν το πρώτο θέμα που ζήτησαν να λυθεί.

«Οι εγκαταστάσεις στο κέντρο φιλοξενίας ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.  Δεν έχουν συντηρηθεί τόσο καιρό, δεν έχουν καθαριστεί , δεν έχουν  επισκευαστεί  οι ζημιές, δεν έχουν αλλαχτεί τα βρώμικα στρώματα και δεν  υπάρχουν τα απαραίτητα είδη ιματισμού. Αναγκάζονται να διαμένουν σε δωμάτια περίπου 15 τ.μ., χωρίς τον απαραίτητο εξαερισμό, χωρίς παράθυρο, σε υψηλές θερμοκρασίες 5,6 ακόμη και 7 άτομα, ολόκληρες οικογένειες! Οι πρόσφυγες διαμαρτυρήθηκαν ακόμη και  για ύπαρξη κοριών!» επισημαίνουν.

Καταδίκη επίθεσης και συλλαλητήριο

Επιπλέον καταδικάζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, ξεσηκώνονται ενάντι στο νέο έγκλημα και συνδιοργανώνουν με εργατικά σωματεία και επιτροπές αγώνα  συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην πρόσφατη επίθεση των ΗΠΑ – Αγγλίας – Γαλλίας στη Συρία, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, την Τρίτη 17/4, στις 7:00 το απόγευμα.

 

Υψώνουμε τώρα τη φωνή μας απαιτώντας:

– Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

– Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας και όλες οι ΑμερικανοΝατοϊκές Βάσεις, που αποτελούν ορμητήριο για τα βρώμικα σχέδια εναντίον των λαών της περιοχής μας

Μοιράσου το άρθρο: