Ανοιξε η πλατφόρμα του εξωδικαστικού για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς
16 Απρ 2018
Δ. Τζανακόπουλος: Απολύτως προκλητική και καταδικαστέα η δήλωση Γιλντιρίμ
16 Απρ 2018

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης

Μοιράσου το άρθρο:

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης

Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Πρωθυπουργός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος, επισήμανε τη Δευτέρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ωστόσο, συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και απόλυτη σοβαρότητα, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε τη θεωρία περί γκρίζων ζωνών ούτε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς αλλά και με τους υπόλοιπους θεσμούς που εμπλέκονται στο ελληνικό πρόγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας τον Αύγουστο του 2018, συνεχίζονται με ικανοποιητικό ρυθμό.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχει προεξοφληθεί ότι οδεύουμε προς μια καθαρή έξοδο χωρίς προληπτική γραμμή στήριξης».

Σχολίασε ότι «σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας, η ΝΔ αμφισβήτησε τη δυνατότητα της χώρας να διεκδικήσει μια καθαρή έξοδο», για να τονίσει ότι «για άλλη μια φορά, όμως, το πολιτικό της σχέδιο αυτό κατέρρευσε υπό το βάρος της ίδιας της πραγματικότητας».

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: