Ετήσια Γενική Συνέλευση του «Εσταυρωμένου»
16 Μαρ 2018
Συνελήφθη 62χρονος για ενδοοικογενειακή βία
16 Μαρ 2018

Επίσκεψη του Λυκείου Funay Hélène Boucher από το  Le Mans της Γαλλίας

Μοιράσου το άρθρο:

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, 2016 και 2017, ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτού , για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», υλοποίησε εκτεταμένη και πολύ ενδιαφέρουσα σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με κεντρικό τίτλο:

«Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων»

Κατά τη διάρκεια αυτών, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρο του φορέα, επισκέφθηκε η βουλευτής του Γαλλικού Κοινοβουλίου, Βολιώτισσα  Μαριέττα Καραμανλή, ενημερώθηκε για τις δράσεις της «Μαγνήτων Κιβωτού» και της ζητήθηκε να αναζητήσει πεδία συνεργασίας μας με την περιοχή της στην Γαλλία, την πόλη του Le Mans.

Η βουλευτής, πέραν των άλλων, μας πρότεινε την υποδοχή αποστολής του Lycée Professionnel  Funay Hélène Boucher, της πόλης Le Mans της Γαλλίας, που ασχολείται με την εκπαίδευση σπουδαστών σε διάφορα επαγγέλματα του Τουρισμού, στην Μαγνησία τον Μάρτιο του 2018 και να οργανωθεί η υποδοχή και το πρόγραμμα της επίσκεψής τους.

Η άφιξή των Γάλλων στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο Βόλο θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 18 Μαρτίου και η παραμονή τους θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018. Η αποστολή αποτελείται από σαράντα δύο (42) σπουδαστές και τέσσερις (4) καθηγητές.

Η στέγαση της Γαλλικής αποστολής θα γίνει στον Αθλητικό Ξενώνα του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου, όπου παρέχονται όλες οι σύγχρονες ανέσεις καθαριότητας και πολιτισμού, προσφορά του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεών τους, περιλαμβάνονται επισκέψεις σε τουριστικές και παραγωγικές μονάδες της περιοχής μας,  μόνιμη συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών με το «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ Ι.Ε.Κ.» και φυσικά με το Διοικητικό Συμβούλιο της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Οι τελευταίες τάξεις του Επαγγελματικού Λυκείου Ξενοδοχειακής και Εστίασης,  του Funay Hélène Boucher, που συμμετέχουν στην αποστολή, έχουν ως σκοπό  τη διεύρυνση επαφών διεθνώς και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Η πόλη του Βόλου, που είναι αδελφοποιημένη με την πόλη Le Mans παρουσιάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν να γνωρίσουν οι σπουδαστές και οι καθηγητές που τους συνοδεύουν.

Η επιλογή της χώρας μας έγινε, εξ αιτίας της πλούσιας  Ιστορίας και της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας Γαστρονομίας. Το Λύκειο μέσω αυτού του σχεδίου, δυναμώνει έτσι την αδελφοποίηση των δύο πόλεων και ενθαρρύνει μελλοντικές ανταλλαγές με τους Ελληνικούς φορείς του Βόλου και της πόλης του  Le Mans.

Από την πλευρά των Γάλλων, αυτή η επίσκεψη έχει τους επόμενους στόχους:

 

  • Εντοπισμό και μελέτη των σημαντικών Ευρωπαϊκών προϊόντων. Το αμπέλι, η ζαχαροπλαστική, τα κρέατα, τα πουλερικά, τα ψαρικά, τα φρούτα και τα λαχανικά, συγκριτικές δοκιμές γευσιγνωσίας, ανακαλύψεις μαγειρικών σπεσιαλιτέ.

 

  • Γνωριμία της πολιτιστικής κληρονομιάς: Αρχιτεκτονική, Μνημεία (Βυζαντινοί και Αρχαιολογικοί χώροι), γεωγραφία της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας (το κλίμα, το πλάνο δράσης αειφόρου ανάπτυξης με νέες ενέργειες), λογοτεχνία, διατροφικές συνήθειες και καθημερινή ζωή.

 

  • Γνωριμία της Βιομηχανίας και της Ξενοδοχειακής εστίασης. Επισκέψεις εστιατορίων, ξενοδοχείων μέσω της «Μαγνήτων Κιβωτού», με απώτερο σκοπό την συλλογή εμπειριών και την εξαγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων.

 

Η «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με πολλούς φορείς της περιοχής μας ανταποκρίθηκε απόλυτα στις επιδιώξεις των Γάλλων, διότι πέραν των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό  των τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων της περιοχής μας, και την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μαγνησίας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού.

Για τούτο όλες οι δράσεις εντάσσονται στην   συνεχή  προσπάθειας  για  την  προώθηση και τη διαρκή βελτίωση  του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας.

Προσεγγίζοντας συστηματικά, τα δύο προηγούμενα χρόνια  τη σύνδεση των γεύσεων, του πολιτισμού  και τουρισμού, η επίσκεψη αυτή εντάχθηκε σε ένα συνολικό σχεδιασμό μάρκετινγκ, με σκοπό να ανακαλύψουν ότι η περιοχή μας προσφέρει ένα σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα και μια σημαντική πηγή πόρων για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και τελικά για την οικονομία του τόπου μας.

Την όλη αυτή δραστηριότητα θα επιχειρήσουμε να γνωστοποιήσουμε και στους Γάλλους σπουδαστές και καθηγητές και να τους ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα που αφορούν το αντικείμενό τους στην περιοχή μας και στην Ελλάδα συνολικότερα. Ευελπιστούμε    ότι  όλες αυτές οι δράσεις   θα  συμβάλλουν  στην  προσπάθεια  να  παρουσιάσει  η  Μαγνησία  στο  άμεσο  μέλλον,  ελκυστικά  και ποιοτικά γαστρονομικά προϊόντα στην τουριστική αγορά και να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες από την Γαλλία.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται  η φιλοξενία της Γαλλικής αντιπροσωπείας, εστιάζοντας στην προβολή της γαστρονομία και συνολικότερα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

 

Μοιράσου το άρθρο: