Στα «Τάρταρα» ο τζίρος της αγοράς του Βόλου
14 Μαρ 2018
Ανοιχτό το Σαββατοκύριακο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
14 Μαρ 2018

Ξεκίνημα: Υποκριτική η στάση της δημοτικής αρχής στο θέμα της καύσης απορριμμάτων

Μοιράσου το άρθρο:

Σε ανακοίνωσή του, το Ξεκίνημα Βόλου, χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση της δημοτικής αρχής αναφορικά με την καύση απορριμμάτων, όπως αυτή εκφράστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, από το δήμαρχο Αχ. Μπέο.  «Αν η Δημοτική Αρχή ήταν πραγματικά ενάντια στην καύση RDF-SRF από την ΑΓΕΤ τότε δεν θα έφτιαχνε εργοστάσιο στον ΧΥΤΑ Βόλου», επισημαίνεται και τονίζεται ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο οι σύμβουλοι του Αχ. Μπέου και ο ίδιος αρνήθηκαν πεισματικά να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση για κατασκευή εργοστασίου SRF.
Σχολιάζοντας, εξάλλου, την επίθεση Μπέου στον δημοτικό σύμβουλο Ν. Κανελλή, το Ξεκίνημα υπογραμμίζει ότι «ο Α. Μπέος είναι αυτός που έχει καταδικαστεί για δωροδοκία, δωροληψία και για στημένους αγώνες! Δεν μπορεί να έχει το θράσος να βγαίνει κι από πάνω και να κατηγορεί άλλους για πράγματα τα οποία ο ίδιος κάνει και για τα οποία έχει κριθεί ένοχος».

Η ανακοίνωση 

Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου τη Δευτέρα 12 Μαρτίου πρέπει να εξαχθούν μια σειρά από συμπεράσματα.
Χωρίς τη μαζική κινητοποίηση του κόσμου η Δημοτική Αρχή δεν θα είχε πάρει θέση ενάντια στην καύση σκουπιδιών RDF-SRF στην ΑΓΕΤ
Πριν μόλις λίγες ημέρες ο Α. Μπέος έλεγε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση «είναι καλύτερο να θάβουμε στα σκουπίδια από το να τα καίμε;». Για μήνες η Δημοτική Αρχή αρνούνταν να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Λοιδορούσε τους πολίτες που αντιδρούσαν και τους χαρακτήριζε μπαχαλάκηδες και τραμπούκους. Έσερνε στα δικαστήρια μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών και φυσικά απουσίαζε από κάθε μαζική εκδήλωση ενάντια στην καύση.
Κάτω όμως από τη διογκούμενη κοινωνική κατακραυγή ενάντια στην καύση σκουπιδιών και μετά από επανειλημμένες μαζικές συγκεντρώσεις στο Δημαρχείο, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να υιοθετήσει ψήφισμα ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος με την κινητοποίησή του μπορεί να επιβάλλει τη θέληση του ακόμη και σε ψευτοτσαμπουκάδες «άρχοντες» τύπου Μπέου.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι αυτή η απόφαση δεν έχει πρακτική αξία γιατί 1ον η ΑΓΕΤ συνεχίζει να καίει σκουπίδια RDF-SRF με ευθύνη της κυβέρνησης που έδωσε την άδεια και 2ον ο Δήμος Βόλου συνεχίζει να σκοπεύει να φτιάξει εργοστάσιο που θα μετατρέπει τα σκουπίδια του Βόλου σε καύσιμο SRF.

Μοιράσου το άρθρο: