«Η Δύναμη του Λόγου» στον κινηματογράφο «Αχίλλειο»
14 Μαρ 2018
Έντονο  το ενδιαφέρον για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
14 Μαρ 2018

Εκρηκτικό κοκτέιλ για ιδιοκτήτες οι δασικοί χάρτες και το κτηματολόγιο

Μοιράσου το άρθρο:

Το θέμα των ενστάσεων στους δασικούς χάρτες σε συνδυασμό με το Κτηματολόγιο θα συζητήσει σήμερα η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας σε μία κοινή συνεδρίαση με το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και το Δασαρχείο.

Όπως εξήγησε η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυ Καπούλα μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, μέχρι στιγμής έχει γίνει μερική κύρωση των δασικών χαρτών διότι υπάρχουν χιλιάδες ενστάσεις. «Σήμερα θα συζητήσουμε από κοινού με το δικηγορικό σύλλογο και το δασαρχείο για τη σύσταση των επιτροπών που θα τις εξετάσουν καθώς υπάρχεις σωρεία θεμάτων, με νομικά αντικρουόμενες καταστάσεις αλλά και σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει κενό νόμου», επισήμανε η κ. Καπούλα.

Μία από τις περιπτώσεις που ανέφερε ως παράδειγμα η κ. Καπούλα είναι η ακόλουθη: Εάν κάποιος έχει οικοδομική άδεια για ένα κτίριο σε δικό του ακίνητο και ο δασικός χάρτης δεν το έχει αναγνωρίσει, και το περνά σαν δασικό, ο ιδιοκτήτης κάνει ένσταση και λόγω της οικοδομικής άδειας θα δικαιωθεί. Κι αυτό γιατή η οικοδομική άδεια αποτελεί ισχυρή διοικητική πράξη. «Δεν έχει όμως εξεταστεί η περίπτωση του τι θα γίνει αν το κτίριο δεν έχει οικοδομική άδεια και ο ιδιοκτήτης του το έχει κάνει υπαγωγή στο νόμο περί αυθαιρέτων και πολλά άλλα» ανέφερε η κ. Καπούλα.

Αυτό που θα προταθεί είναι να καταγραφούν όλες αυτές οι περιπτώσεις μέσω των ιδιοκτητών που έχουν υποβάλλει ενστάσειες και έχουν απευθυνθεί σε μηχανικούς και να εξεταστεί αν επιλύονται μέσω κάποιου νόμου ή θα απαιτηθεί κάποια νομοθετική ρύθμιση. » Στη Μαγνησία έχουμε πολλά θέματα που χρήζουν νομοτεχνικής επίλυσης και σε κάποια απαιτείται νομοθετική ρύθμιση καθώς υπάρχει κενό νόμου» εξήγησε η κ. Καπούλα.

 

Μοιράσου το άρθρο: