Ορκωμοσίες των Αποφοίτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Π.Θ.
13 Μαρ 2018
Παρέμβαση της Μ. Χρυσοβελώνη σε Υπουργεία για θέματα του Αλμυρού
13 Μαρ 2018

Τέλος Απριλίου ολοκληρώνεται έργο αποχέτευσης Αγριάς

Μοιράσου το άρθρο:

Προθεσμία έως τις 21 Απριλίου 2018  έδωσε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στον εργολάβο που εκτελεί το έργο αποχέτευσης της Αγριάς, ενώ αρχές Μαίου αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση προς τους κατοίκους της Αγριάς η επιχείρηση να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για σύνδεση. Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι η εταιρεία φυσικού αερίου και ο ΟΤΕ άργησαν να κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο σημείο που είναι το αντλιοστάσιο ανάμεσα από την κλινική του Μπισακού και το πρατήριο υγρών καυσίμων.  Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Άρης Σαββάκης μέχρι 31 Μαρτίου εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρώσει τα έργα ΟΤΕ και εταιρεία φυσικού αερίου και μετά θα πρέπει να δοκιμαστεί στο σύστημα αφού γίνουν και οι ηλεκτροδοτήσεις των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Στη συνέχεια η επιχείρηση θα απευθύνει πρόσκληση για κατάθεση αιτήσεων σύνδεσης από τους πολίτες. «Ήδη μας τηλεφωνούν κάτοικοι της περιοχής και ζητούν πληροφορίες για το πότε μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις».

 

Η εκδίκαση της αγωγής κατά της ΕΡΓΗΛ

Στις 20 Απριλίου 2018 εκδικάζεται η αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ στο Εφετείο της Λάρισας, με την οποία η επιχείρηση διεκδικεί έξι εκατομμύρια ευρώ για ανεκτέλεστο έργο.

Στο μεταξύ η ΕΡΓΗΛ δεν έχει στείλει καμία επιταγή για να εισπράξει χρήματα από τη ΔΕΥΑΜΒ όπως εκτιμούσε ότι θα κάνει η διοίκηση της επιχείρησης, αλλά αναμένει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Σαββάκη και την εκδίκαση της αγωγής της ΔΕΥΑΜΒ για να αποφασίσει πως θα κινηθεί. Ερωτηθείς ο κ. Σαββάκης, αν μεσολάβησε κάτι στο μεταξύ που έχει κάνει την ΕΡΓΗΛ να κρατά στάση αναμονής, επισήμανε ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Μοιράσου το άρθρο: