Δωρεά χαράς στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Σκιάθου
6 Μαρ 2018
Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: «Όλοι οι πολίτες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου»
6 Μαρ 2018

Χρ. Μπουκώρος: Αναφορά για την ίδρυση αυτόνομων δομών εκπαίδευσης στα καταστήματα κράτησης ανηλίκων

Μοιράσου το άρθρο:

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με την εκπαίδευση των ανηλίκων στα τρία παραρτήματα κράτησης στη Μαγνησία. Ο βουλευτής Μαγνησίας,  έπειτα από σχετικό υπόμνημα που έλαβε από την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του Νομού, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να λάβει σοβαρά υπόψη τις ιδιομορφίες που παρουσιάζουν οι δομές κράτησης ανηλίκων και παραβατών στη Μαγνησία και να μεριμνήσει για την καλή λειτουργία τους, αλλά και την ουσιαστική ποιότητα της εκπαίδευσης των κρατουμένων.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά του ο βουλευτής επισημαίνει ότι «στις σχεδιαζόμενες νέες δομές που προωθεί το υπουργείο θα αναγράφεται η περίπτωση εγγραφής, μετεγγραφής, απόλυσης ή και παραμονής των μαθητών στα καταστήματα κράτησης. Πρόκειται αναμφίβολα  για έναν καταφανή στιγματισμό των ανηλίκων.

Αντιθέτως, με την υφιστάμενη κατάσταση δεν προβλέπεται αυτή η επισήμανση, διασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα των κρατουμένων, ενώ συγχρόνως παρέχεται η δυνατότητα των ίσων ευκαιριών. Επίσης, με τη λειτουργία των παραρτημάτων έχει ρυθμιστεί πλήρως η διαχείριση του μόνιμου διδακτικού προσωπικού, ενώ αξιοποιούνται οι εκπαιδευτικοί με πολύχρονη εμπειρία. Σε περίπτωση που ιδρυθούν ξεχωριστές δομές, όπως προωθεί το υπουργείο, θα δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς που ήδη εργάζονται στις συγκεκριμένες δομές, ενώ θα επηρεαστεί δυσμενώς η εκπαίδευση των κρατουμένων», καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας.

 

Μοιράσου το άρθρο: