39χρονος ρομά έκρυψε χασίς σε τσιμεντόλιθους
20 Φεβ 2018
«Έφυγε» νικημένος από τον καρκίνο ο Θανάσης Βήτας
20 Φεβ 2018

Φ. Σαχινίδης: Το Κίνημα Αλλαγής, ισχυρή δύναμη για την προοδευτική πορεία της χώρας

Μοιράσου το άρθρο:

Στην Καρδίτσα βρέθηκε σήμερα ο πρώην υπουργός κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία στο Παυσίλυπο Καρδίτσας σε εκδήλωση προσυνεδριακού διαλόγου του Κινήματος Αλλαγής, ενόψει του Συνεδρίου, ενώ νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων,  αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα και στα ζητήματα οικονομίας, αλλά και στην υπόθεση Novartis. Ο κ. Σαχινίδης αρχικά υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει ως στόχο να αποκτήσει ξανά μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και να καταστεί ισχυρή δύναμη. «Είμαστε στο ξεκίνημα μιας μεγάλης πορείας που θα καταστήσει το Κίνημα Αλλαγής την ισχυρή δύναμη που θα παλεύει για την προοδευτική πορεία της χώρας συγκρουόμενη με την δεξιά και αριστερή συντήρηση. Για να διασφαλιστεί ότι η πορεία της χώρας μελλοντικά θα είναι σταθερή και ασφαλής. Ότι οι πολίτες θα ξαναγίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων συμμετέχοντας στην διαμόρφωση των πολιτικών που αφορούν αυτούς και τα παιδιά τους. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση για εμάς. Και ξεκινάμε τώρα το διάλογο με τους πολίτες. Να τους ακούσουμε. Να τους αποδείξουμε ότι καταλαβαίνουμε τον φόβο που νοιώθουν και την αγωνία τους για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, στην Ευρώπη ή και πέρα από αυτή. Ότι μέλημα μας στο σχεδιασμό των προτάσεων μας είναι να απαντήσουμε στην αγωνία τους και να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια ευνομούμενη χώρα που θα προσελκύσει επενδύσεις και θα έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ώστε να δημιουργηθούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας με μισθούς που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για την οικογένεια τους. Είμαστε εδώ για να κτίσουμε ξανά μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Μια σχέση που θα αποκαταστήσει στα μάτια τους το ρόλο της πολιτικής ως το προνομιακό πεδίο στο οποίο θα αντιμετωπίζονται τα σύνθετα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Γιατί όσο η πολιτική απαξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών τόσο πιο πιθανό και ευκολότερο γίνεται το ενδεχόμενο εξωθεσμικών παρεμβάσεων που θα λειτουργήσουν σε βάρος της δημοκρατίας, των εθνικών θεμάτων αλλά και των πολιτών».

Ο κ. Σαχινίδης χαρακτήρισε την κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της χώρας. «Σε μια εποχή έντονων προβλημάτων στα Εθνικά θέματα, σε μια περίοδο που η Ελληνική Οικονομία πρέπει να προχωρήσει με τολμηρά βήματα για να βγει οριστικά και με ασφάλεια από την κρίση, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποδεικνύει, με τις επιλογές της για μια ακόμη φορά, ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων, και θέτει σε κίνδυνο την πορεία και τα συμφέροντα της χώρας.
Όλα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία έχει εντείνει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο και την Κύπρο καταπατώντας τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Αμφισβητεί κατά τρόπο απαράδεκτο τα Ελληνικά κυρίαρχα δικαιώματα στα Ίμια. H αδράνεια και η χαλαρότητα με την οποία η Κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα δεν εξυπηρετεί τα Εθνικά μας συμφέροντα. Οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα και εθνική συνεννόηση.
Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ επιζητεί ειρηνικές σχέσεις με την γειτονική μας χώρα στο πλαίσιο και στην βάση των αρχών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.
Το Κίνημα Αλλαγής, επιβεβαιώνει την απόφασή του για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της ονομασίας της FYROM. Έχουμε τονίσει ότι θέλουμε λύση συνολική και αποτελεσματική που θα διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα. Μια Ενιαία Συνθήκη με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης των όσων θα συμφωνηθούν. Με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις. Η τυχόν «σαλαμοποίηση» της λύσης, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον από αυτά που υποτίθεται πως θα λύσει. Με βάση αυτά θα κρίνουμε και την τελική πρόταση της κυβέρνησης.
Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί αναγκαία τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, με τη συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών που χειρίστηκαν το θέμα – ώστε να επιβεβαιωθεί η εθνική γραμμή. Δυστυχώς δεν συγκαλείται λόγω της διγλωσσίας μεταξύ των Κυβερνητικών εταίρων και της άρνησης της Ν.Δ».


Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis τόνισε ότι το Κίνημα αλλαγής ζητά την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών, του σκανδάλου, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχει πληρωθεί ακριβά από τους Έλληνες
«Ιδιαίτερα την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009 η φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε.
Από 2,43 δις ευρώ ανέβηκε στα 5,1 δις ευρώ.
Αντιθέτως, επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του 2009, με αρχή το 2010 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε δραστικά με εξυγιαντικά μέτρα που βαρύνουν εξ ολοκλήρου τις φαρμακευτικές εταιρείες. Τα μέτρα αυτά τα πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από το 2015 δεν ανέλαβε καμία περαιτέρω προσπάθεια μείωσης, ενώ με πράξεις και παραλείψεις των Υπουργών του ευνόησε τους κερδοσκόπους. Δυστυχώς η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει ένα υπαρκτό σκάνδαλο σε μηχανή λάσπης κατά πολιτικών της αντιπάλων. Παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης και καταπατά κάθε έννοια κράτους δικαίου.
Το Κίνημα Αλλαγής ζητά να χυθεί παντού άπλετο φως και θα στηρίξει όλες τις ενέργειες της Δικαιοσύνης για την αναζήτηση της αλήθειας, προς πάσα κατεύθυνση ανεξαιρέτως.
Η κυβερνητική πλειοψηφία επιχειρεί να συγκροτήσει ένα δικονομικό πλαίσιο που δεν θα επιτρέψει την επί της ουσίας έρευνα. Στόχος της είναι όχι η αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά η δημιουργία σκιών που θα βαραίνουν τους αντιπάλους της. Το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει στην Βουλή την πρόταση προανακριτικής επιτροπής και οι βουλευτές θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, ζητώντας:

-Να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις «προστατευόμενοι» μάρτυρες και σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα.

– Οι Βουλευτές – ανακριτές να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών

– Να σταματήσει η αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης.

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σθεναρά απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, στη χρησιμοποίηση παρακρατικών πρακτικών και στη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ξανά η πολιτική ζωή ρωμαϊκή αρένα».

Για την οικονομία, ο κ. Σαχινίδης, τόνισε:

«Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελληνική Οικονομία καθιστά σαφές πως το τέλος του «προγράμματος» δεν συνεπάγεται την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση.
Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «ομολόγησε» πως διαπραγματεύεται την μορφή της μεταμνημονιακής «επιτροπείας», παρόλο που νομοθέτησε προκαταβολικά τις διατάξεις για μείωση συντάξεων, αφορολόγητου και εκχώρηση του εθνικού πλούτου.
Παρόλο που δεσμεύτηκε για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και κοντά στο 2% μέχρι το 2060.
Στο χθεσινό Eurogroup δεν ελήφθη απόφαση για την εκταμίευση των 5,7 δις καθώς η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της.
Σύντομα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την 4η επισκόπηση του προγράμματος που θα προετοιμάσουν και το έδαφος για την έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στις αγορές.
Μια επιστροφή που όπως είδαμε και από την πρόσφατη πορεία του 7ετους ομολόγου δεν διασφαλίζει κατ’ ανάγκη την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η χώρα επιστρέφει στο 2014, με επιβάρυνση 200 δις ευρώ για την Ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον κ. Βίζερ απερχόμενο επικεφαλής του γιουρογουορκινγκ γκρουπ.
Η Ελλάδα όμως έχει τις δυνάμεις, μπορεί να προχωρήσει μπροστά.
Η οριστική και ασφαλής έξοδος από την κρίση απαιτεί, την άμεση ελάφρυνση του χρέους που συνεπάγεται και μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και ένα σχέδιο ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων,
δημιουργίας νέων ποιοτικών θέσεων εργασίας με ταυτόχρονα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης και μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων. Η έξοδος από την κρίση απαιτεί προοδευτικές αλλαγές παντού, που θα διασφαλίζουν διακυβέρνηση διαφάνειας, αξιοκρατίας, αποτελεσματικότητας και λογοδοσίας. Το Κίνημα Αλλαγής διαμορφώνει, στην πορεία προς το Συνέδριο , την προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης , που θα ανοίξει νέους δρόμους για την χώρα και την Κοινωνία μας, που θα αφήσει οριστικά πίσω τα αδιέξοδα.
Το Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει με το διακριτό και αυτόνομο λόγο του, στην γραμμή της Εθνικής Συνεννόησης, που αποτελεί την κύρια προϋπόθεση για την επίτευξη των Εθνικών Στόχων.Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και η ανάδειξή μας ως Πρωταγωνιστή στις πολιτικές εξελίξεις, θα ανοίξει το δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος».

Μοιράσου το άρθρο: