Γ. Κωτσός: Να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων με τις τιμές της αγοράς
16 Φεβ 2018
Συνεργεία του δήμου επιχειρούν στην Αγριά για επίλυση προβλημάτων κακοκαιρίας
16 Φεβ 2018

Το Μάιο στη Δημοτική Πινακοθήκη το 1ο Μαθητικό Συνέδριο

Μοιράσου το άρθρο:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων διοργανώνουν το 1ο Μαθητικό Συνέδριο στις 10 & 11 Μαϊου 2018 στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων & Λυκείων του νομού Καρδίτσας να παρουσιάσουν τις εργασίες τους σε ένα κυρίως μαθητικό κοινό, αναλαμβάνοντας εισηγητικό ρόλο ενθαρρύνοντας έτσι την αλληλεπίδραση, την ενεργητική και κοινωνική μάθηση και τις επικοινωνιακές και οργανωτικές δεξιότητες. Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι :
1. Ενεργή πολιτειότητα (ανθρώπινα δικαιώματα, άμβλυνση ανισοτήτων, ποιότητα ζωής κτλ.)
2. Τέχνες-πολιτισμός(εργαστήρια θεάτρου, λέσχες φιλαναγνωσίας, μουσική, φωτογραφία κτλ.).
3. Περιβάλλον-Οικολογία(περιβαλλοντικοί κίνδυνοι, ανθρώπινες παρεμβάσεις, πηγές ενέργειας κτλ.).
4. Αειφορία (περιβαλλοντική διαχείριση, βιωσιμότητα, επίπεδο διαβίωσης, οικονομική ευημερία κτλ.).
5. Εκπαίδευση (καινοτόμες πρακτικές, εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης, Τ.Π.Ε, διαπολιτισμικότητα, διαθεματικότητα κτλ.).

Μορφές εισηγήσεων:
Παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών/μελετών
Ελεύθερες ανακοινώσεις με τη μορφή αναρτήσεων(posters).
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους, μπορούν να αντλήσουν θεματολογία τόσο από τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που εκπονούν την τρέχουσα σχολική χρονιά ή και από εργασίες που έχουν υλοποιήσει στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας, των συνθετικών -δημιουργικών εργασιών κτλ. Οι εργασίες μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν video ή άλλες πολυμεσικές εφαρμογές και να παρουσιαστούν με τη μορφή ppt, prezi κτλ.
Για την καλύτερη οργάνωση του συνεδρίου παρακαλούνται οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 02/03/18 στην ηλεκτρονική δ/νση synkar2018@gmail.com. αποστέλλοντας μόνο το θέμα της εργασίας –παρουσίασης.
Η συμμετοχή στο Συνέδριο προϋποθέτει την κατάθεση της περίληψης της εισήγησης-παρουσίας έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής περιλήψεων: 20 Απριλίου 2018, στην ηλεκτρονική διεύθυνση synkar2018@gmail.com.
Όλες οι εισηγήσεις θα δημοσιευθούν στην ηλεκτρονική έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όλους από τις ιστοσελίδες του Συνεδρίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας. Σε όλους όσοι συμμετάσχουν θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 24410 80321 (κ. Καραγιάννη Γεωργία).

Μοιράσου το άρθρο: