Χρ.Κατσαβριά:«Ανακούφιση» για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες η ρύθμιση των 120 δόσεων
14 Φεβ 2018
Μία εφαρμογή για κινητό φέρνει “κοντά” γονείς και εκπαιδευτικούς
14 Φεβ 2018

Επιχορήγηση 88.6 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για την αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης

Μοιράσου το άρθρο:

Με κοινή τους ανακοίνωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσαβριά -Σιωροπούλου και κ. Παναγιώτα Βράντζα ενημερώνουν ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων για την δράση  «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών». Επιλέχθηκαν οι 71 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία και συνολικό προϋπολογισμό 88.6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων η μία είναι της ΔΕΥΑ Καρδίτσας.
«Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.
Πρόσφατα, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος κατά 58 εκατ. ευρώ.
Με την αύξηση αυτή, η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα 88.6 εκατ. ευρώ και ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και  ΟΤΑ Α΄ βαθμού.
Ανάμεσα στους 71 δήμους – δικαιούχους του προγράμματος είναι και ο Δ. Καρδίτσας με το έργο της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ (ΔΕΥΑ) ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ «Επέκταση υπάρχοντος συστήματος ελέγχου διαρροών (τηλέλεγχος/τηλεχειρισμός) στο υφιστάμενο δίκτυο της πόλης της Καρδίτσας και των Δημοτικών Ενοτήτων Καρδίτσας, Κάμπου και Μητρόπολης» με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.496.500,00 ευρώ».

Μοιράσου το άρθρο: