Έργα προϋπολογισμού 900.000 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
13 Φεβ 2018
Απόκριες παρέα με τον T-REX στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
13 Φεβ 2018

Πιστώσεις για αποκατάσταση ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα εξασφάλισε ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Μοιράσου το άρθρο:

Αξιοποιώντας τη διαδικασία και τα χρονοδιαγράμματα από την κήρυξη της περιοχής Ζαγοράς – Μουρεσίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Δήμαρχος, κ. Πατής Κουτσάφτης είχε συνάντηση σήμερα, με παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου και παρουσίασε τον φάκελο τεκμηρίωσης για τα έργα που πρέπει να γίνουν σε υποδομές, δίκτυα κ.α. τα οποία υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την καταστροφική μανία των καιρικών φαινομένων που έπληξαν το Πήλιο.

Ο κ. Κουτσάφτης έλαβε τη διαβεβαίωση πως το αμέσως προσεχές διάστημα ο Δήμος θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση ζημιών στην αγροτική οδοποιία, σε δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης κ.α.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου είχε στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε στον οποίο εξέθεσε τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην παραλιακή οδό του Αη Γιάννη με την καταστροφή τμήματος της οδού και υπόγειων δικτύων.

Ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση των έργων που προβλέπει η μελέτη και σε δέκα περίπου ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς πίστωσης στον Δήμο ο οποίος θα πρέπει να αποδεχτεί τη χρηματοδότηση και να δημοπρατήσει το έργο.

«Δίνουμε μάχη με το χρόνο ώστε να ενεργοποιηθούν όλες οι διαδικασίες στο θεσμικό και χρονικό  πλαίσιο της κήρυξης του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με την πολύτιμη συμπαράσταση της Υφυπουργού Οικονομικών κ. Κατερίνας Παπανάτσιου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και φυσικά την κατανόηση των αξιωματούχων της κεντρικής κυβέρνησης, υλοποιούμε τον προγραμματισμό για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης. Θα διατηρήσουμε την επαυξημένη εγρήγορση των υπηρεσιών του Δήμου μας, τις οποίες πρέπει να ευχαριστήσω για την ανταπόκριση στα πιεστικά χρονοδιαγράμματα και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να δρομολογηθούν το ταχύτερο οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών», κατέληξε ο κ. Κουτσάφτης.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: