Απόκριες παρέα με τον T-REX στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
13 Φεβ 2018
Χρ. Μπουκώρος: Νομοθετική πρωτοβουλία για την άρση «ομηρίας» των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο
13 Φεβ 2018

Περισσότερα από 95.000 ευρώ τα έσοδα από τον φετινό Έρανο της Αγάπης

Μοιράσου το άρθρο:

Κατά 15% περισσότερα, σε σχέση με πέρυσι, ήταν τα έσοδα από τον φετινό Έρανο της Αγάπης που διενήργησε η Μητρόπολη Δημητριάδος. Τα σχετικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Μητροπολίτης, κ. Ιγνάτιος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των γυναικών που ασχολήθηκαν με τον Έρανο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα και στο πλαίσιο της οποίας έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης, με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν και έφτασαν συνολικά, τα 96.947 ευρώ, η τοπική Εκκλησία μπορεί να συνεχίσει το πολύπτυχο και πολύπλευρο έργο της, που αφορά όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν οποιαδήποτε ανάγκη.

Όσον αφορά στις γυναίκες που βοηθούν στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, ο κ. Ιγνάτιος έκανε γνωστό πως ξεπερνούν τις 500 και επειδή ο χώρος του ξενοδοχείου όπου έγινε η σημερινή εκδήλωση δεν επαρκεί, δήλωσε πως θα πάει ο ίδιος και στις Ενορίες για να τις ευχαριστήσει.

Ξεπέρασε τις 95.000 ευρώ το ποσό του Εράνου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε ο κ. Ιγνάτιος σχετικά με τον Έρανο Αγάπης 2017 , το ποσό που συγκεντρώθηκε, ανήλθε σε 96.947 ευρώ. Από τις ενορίες του Δήμου Βόλου συγκεντρώθηκαν 68.907  ευρώ, τις Ενορίες Αλμυρού, Αργαλαστής, Αγριάς, Βελεστίνου, Ζαγοράς Κισσού, Λαύκου, Καναλίων, Μηλεών και Ν. Αγχιάλου ποσό 25.040 ευρώ και από τις Ιερές Μονές ποσό 3.000 ευρώ. στις Ενορίες

Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον Έρανο, διατέθηκαν για τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία 9.500  ευρώ, στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας 38.000 ευρώ και υπό μορφή βοηθημάτων του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου 49.447  ευρώ.

Ο Μητροπολίτης επισήμανε ότι όλα τα χρήματα του Εράνου διατίθενται για να καλυφθούν ανάγκες, καθώς δεν υπάρχει καθόλου ρευστότητα χρημάτων.

Ο ίδιος μετέφερε την αίσθηση ότι οι ανάγκες δεν αυξάνονται στον βαθμό των προηγούμενων χρόνων, είπε ότι τα πράγματα σταθεροποιούνται και η Εκκλησία έχει την ετοιμότητα να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα που θα παρουσιαστεί.

Σημειώνεται ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος διαθέτει καθημερινά 1700 μερίδες φαγητού για άπορους συνανθρώπους και τις οικογένειές τους.

Μοιράσου το άρθρο: