«Στρατηγικές μέθοδοι και αυτογνωσία για την επιτυχία των στόχων μας»
6 Φεβ 2018
«Παιδική Ευτυχία»
27 Φεβ 2018

Ο φόβος για τη διαφορετικότητα είναι έμφυτος στον άνθρωπο όπως και το αίσθημα της αλληλεγγύης

Μοιράσου το άρθρο:

Η Δέσποινα Τσούκα με την πολύτιμη παρουσία του Κλινικού Ψυχολόγου και Ψυχοθεραπευτή Μάνου Ζαχαριουδάκη μίλησαν για τον Φόβο του διαφορετικού!!!

Ο φόβος, όπως και η άγνοια που είναι στη ρίζα του, είναι μεταδοτικά. Μόνο η γνώση, η συνειδητή προσπάθεια να μάθουμε και να κατανοήσουμε τι καθιστά τον άλλον διαφορετικό από εμάς, πού οφείλεται αυτό, πώς μπορεί ή όχι να μας επηρεάσει, μπορεί να μας κάνει να τον αντιμετωπίσουμε κάποτε χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι αυτό με τη σειρά του θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καινούργια πράγματα, να μάθουμε έναν άλλο τρόπο θεώρησης των πραγμάτων, να δούμε τον κόσμο από άλλη οπτική γωνία.

Είναι «ξένος», «παράξενος», «αφύσικος», «μη φυσιολογικός», «ανώμαλος», «διαταραγμένος», «άγνωστος», «ασυνήθιστος», «ιδιότροπος», «ιδιόρρυθμος» … σίγουρα «διαφορετικός» από εμάς… Και συχνά, αδικαιολόγητα τον φοβόμαστε, μας αγχώνει… 
Αναφέρθηκαν επίσης τα πιθανά αίτια και τις συνέπειές αυτού του φόβου, τόσο για το άτομο όσο και για την γενικότερη σύγχρονη κοινωνία μας, μια που όλο και περισσότερο αναγκαζόμαστε όχι απλά να έρθουμε σε επαφή αλλά και να συζήσουμε με το «ξένο» (όπως θεωρούμε, άλλοτε σωστά κι άλλοτε λάθος) ως προς «εμάς», τα ήθη, τις αξίες, τους στόχους, τα συμφέροντά μας.

Μοιράσου το άρθρο: