Σκάφος του Λιμενικού εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια (video)
13 Φεβ 2018
Τον άμεσο τερματισμό των παραβιάσεων ζήτησε ο Α. Τσίπρας από τον Μπ. Γιλντιρίμ
13 Φεβ 2018

Έντονο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Τουρκία (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Έντονο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Τουρκία (video)

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του προέβη σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Δημήτριος Παρασκευόπουλος, σχετικά με το χθεσινό επικίνδυνο περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό. Παράλληλα, κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, από τον γενικό διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα. Είχαν προηγηθεί και νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν. «Χρειάζεται ψυχραιμία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Να αποφύγει κινήσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις καλής γειτονίας», κάλεσαν την Άγκυρα οι Βρυξέλλες.

«Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία. Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται» ανέφερε στο διάβημά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ελληνική πλευρά έχει ήδη ενημερώσει συμμάχους και εταίρους σχετικά με το συμβάν, μεταξύ των οποίων τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, ενώ προέβη επίσης στις ενδεδειγμένες παραστάσεις στην ΕΕ (η οποία ήδη έδρασε) και το ΝΑΤΟ.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: