Τα σωστά βήματα στο τραγούδι γίνονται με μελέτη και υπομονή
1 Φεβ 2018
Η ποιήτρια της αγάπης και συγγραφέας Μαρία Αρφέ σε μιά κατάθεση ψυχής
15 Φεβ 2018

Ο  Αντώνης Χιώτης μιλά για τα οφέλη της άθλησης στη ζωή των νέων

Μοιράσου το άρθρο:

Την Τετάρτη στις 19.00 η Δέσποινα Τσούκα υποδέχτηκε στο στούντιο της ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ τον Αντώνη Χιώτη φίλο από παλιά ο οποίος αγαπά τη ζωή, την μουσική τον αθλητισμό την φωτογραφία και τ’ ανέκδοτα!! 
Ο Αντώνης Χιώτης, γνωστό πρόσωπο της πόλης μας, γεννήθηκε το 1955, με καταγωγή από το Πήλιο.

Μεγάλωσε στη συνοικία της Χιλιαδούς και από νωρίς ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Στο 2ο Γυμνάσιο στη συνέχεια, έδειξε κλήση στον Στίβο, ασχολούμενος με καλές επιδόσεις στο άλμα τριπλούν.
Με την αποφοίτηση από το εξατάξιο γυμνάσιο, εισήχθη στην Φιλολογική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τμήμα Αγγλικής φιλολογίας.
 Μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη και συμμετέχει στο άτυπο σωματείο Μαγνήτων φοιτητών με την επωνυμίας «ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ» με το οποίο έχει πολυποίκιλες δραστηριότητες στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό και στην προβολή της περιοχής μας στην συμπρωτεύουσα.

Η συναναστροφή με αξιόλογους συμφοιτητές του, της εποχής εκείνης, τον αείμνηστο Λεωνίδα Τζανή, που ήταν και συγκάτοικοι, Κουρκούμπα, Ζέρβα, Παναγιωτίδη, Νικολάου, Τσουμπέκου και άλλους, ανεβάζει πολύ το επίπεδό του και τον επιτρέπει να ασχοληθεί με πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, εκτός βέβαια τις φοιτητικές τους υποχρεώσεις, και να ανοίξει εξαιρετικά τους ορίζοντές τους.
Την εποχή αυτή είναι και που δημιουργεί μια αξιόλογη δισκοθήκη με δίσκους βινυλίου, που ακόμη και σήμερα την διαθέτει. 
Επιστρέφει κατόπιν στον Βόλο και ασχολείται με πρωτοποριακές για την εποχή δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα, ως ελεύθερος επαγγελματίας στον επισιτιστικό κλάδο.

Η δραστηριότητα αυτή συνεχίζεται, πάντα με μεγάλη επιτυχία, μέχρι το 2010, όταν για λόγους υγείας, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.
Από το 1984 αρχίζει δειλά – δειλά να ασχολείται με τον Γ.Σ.ΒΟΛΟΥ, Τμήμα Μπάσκετ, στη συνέχεια εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. και από το 2000 μέχρι σήμερα είναι Πρόεδρος του Συλλόγου.
Άλλες συμμετοχές του σε διάφορα αθλητικά Διοικητικά Συμβούλια είναι:
Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βόλου (Α.Ο.Δ.Β.). 
Μέλος του Δ.Σ του Αθλητικού Οργανισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (Α.Ο.Ν.Α.Μ.).
Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Στίβου Θεσσαλίας από το 2000 μέχρι το 2016.
Τα τελευταία χρόνια, πέραν των ασχολιών του στα διάφορα Δ.Σ. Αθλητικών φορέων, ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία.

Μοιράσου το άρθρο: