Η Έρρικα Πατρικίου στην ΕΡΤ Θεσσαλίας
30 Ιαν 2018

Το μουσικό σχήμα του «Ρεμπέτικου» στην ΕΡΤ Θεσσαλίας

Μοιράσου το άρθρο:

Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος παρουσίασε στην εκπομπή «Ηχοχρώματα με Θεσσαλούς καλλιτέχνες», τα αδέρφια Φάνη και Ντίνο Οικονόμου από την Καρδίτσα ενώ στην εκπομπή μίλησε για το Ρεμπέτικο η μουσικολόγος Σόνια Κοζιού

Το μουσικό σχήμα του «Ρεμπέτικου», σχηματίστηκε από τα αδέρφια Φάνη και Ντίνο Οικονόμου στην Καρδίτσα. Από τον Οκτώβρη του 2007 έχουν δημιουργήσει το δικό τους μουσικό χώρο, το Ρεμπέτικο στην Καρδίτσα, με ρεμπέτικο πρόγραμμα, που άλλωστε είναι η μουσική που αγαπούν από τα παιδικά τους χρόνια.

Έκτοτε έχουν συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες του ρεμπέτικου τραγουδιού όπως: τον Μπάμπη Γκολέ, τον Δημήτρη Μυστακίδη, τον Νίκο Τατασόπουλο, την Φωτεινή Βελεσιώτου κλπ.
Μέλος του σχήματος του Ρεμπέτικου και ο Κώστας Κουτσιαλής στο ακορντεόν.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια συνθετών όπως των: Μάρκο Βαμβακάρη (για τον οποίο το 2005, ο Ντίνος και ο Φάνης έπαιξαν σε ντοκιμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης της Ιαπωνίας),Βασίλη Τσιτσάνη, Α.Χατζηχρήστου, Ι. Παπαϊωάννου, Κ. Σκαρβέλη, Α. Δελιά, Π. Τούντα, Στ. Κερομύτη, Β. Παπάζογλου, Γ. Μπάτη, Μ. Χιώτη, Γ. Μητσάκη, Στ. Τζουανάκου και πολλών άλλων ακόμα.
Επίσης συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ «Ουσάκ και Πειραιώτικος» σχετικό με το ρεμπέτικο τραγούδι.

Μοιράσου το άρθρο: