Μεταφέρθηκαν 1500 Ρομά σε κλειστά γυμναστήρια της Καρδίτσας
13 Ιαν 2018
Κατέρρευσε ο παραλιακός του Αϊ Γιάννη στο Πήλιο
14 Ιαν 2018

Έξι άτομα εγκλωβισμένα στην περιοχή του Αλμυρού-Απεγκλωβίστηκε τεχνικός στα Χάνια

Μοιράσου το άρθρο:

Καλά στην υγεία τους είναι έξι άτομα που παραμένουν εγκλωβισμένα, λόγω του ύψους του νερού που έχουν κατεβάσει οι χείμαρροι στην περιοχή του Αλμυρού. Ειδικότερα πέντε εργαζόμενοι στο έργο της Λιμνοδεξαμενής του Ξηριά Αλμυρού αποκλείστηκαν χθες νωρίς το απόγευμα μετά τον πλημμυρισμό του χειμάρρου, όμως βρίσκονται σε ένα κοντέινερ που διαθέτει θέρμανση και όλα τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Στην απέναντι όχθη σταθμεύει πυροσβεστικό όχημα από το κλιμάκιο του Δρυμώνα για να τους παράσχει την όποια βοήθεια χρειαστεί. Επίσης αποκλεισμένος είναι ένας κτηνοτρόφος πάνω από το Νεοχωράκι, και λόγω ενός φουσκωμένου χειμάρρου δεν μπορεί να τον διασχίσει και να πάει σπίτι του. Όμως διαθέτει όλα τα απαραίτητα για να επιβιώσει.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού 55χρονου ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού 

Χιονοθύελλα στην κορυφή του Πηλίου εγκλώβισε χθες  στις 5 το απόγευμα, στην περιοχή Πλιασίδι Χανίων, έναν 55χρονο ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού που είχε πάει να κάνει επισκευή σε κεραία της επιχείρησής του. Πήρε το δρόμο του γυρισμού αλλά αποπροσανατολίστηκε και χάθηκε. Κέλσε τον τεχνικό του ραδιοφώνου που πήγε να τον βοηθήσει και λίγο μετά τις 7 το βράδυ άρχισαν να κατεβαίνουν πεζοί την πλαγιά.

Ήδη από το Βόλο είχαν ξεκινήσει πυροσβεστικ΄αοχήματα και ο εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, με τη συνδρομή εκχιονιστικού μηχανήματος της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πυροσβέστες έφτασαν μέχρι το όχημα και βοήθησαν τους δύο φίλους. Γιατρός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που εξέτασε τον 55χρονο πιστοποίησε ότι δεν είχε τραυματιστεί και αποχώρησε.

Στο Πλιασίδι το χιόνι φθάνει τα 55 εκατοστά περίπου ενώ ο δρόμος   προς Χάνια είναι καθαρός καθώς επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα της ΝΑΜ.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε όλη τη Μαγνησία έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικούς δρόμους, και πολλά χωράφια, καθώς και κατολισθήσεις στο οδικό κύκλωμα Πηλίου που αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα από΄μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ενώ οι ισχυροί προκάλεσαν ζημιές σε κρηπιδώματα και πλημμύρισαν παραλιακούς δρόμους σε Αιγαίο και Παγασητικό.

Φωτό από facebook Βασίλη Ηλιόπουλου και Δωροθέας Κολυνδρίνη

Μοιράσου το άρθρο: