Αποχή δικηγόρων τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου για θεσμό διαμεσολάβησης
12 Ιαν 2018
Χρ. Μπουκώρος: Χωρίς καθαριότητα οι υπηρεσίες του ΙΚΑ Βόλου
12 Ιαν 2018

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η παράκαμψη Βόλου – είσοδος Αγριάς

Μοιράσου το άρθρο:

 

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εντάσσεται η παράκαμψη Βόλου – Δυτ. είσοδος Αγριάς , με προϋπολογισμό 560.000 ευρώ, όπως έγινε γνωστό κατά την συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Δέδε. Εκτός του έργου αυτού, στο ΠΔΕ εντάσσεται ακόμη, και θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο, το έργο κατασκευής αρδευτικών δικτύων στο φράγμα Ταυρωπού, προϋπολογισμού 12,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Εξάλλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται να υλοποιήσει τα έργα:

– Ιερά Μονή Σπηλιάς Βραγκιανά Β’ Φάση, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ.

– Οδικός Άξονας Μουζάκι – Λίμης Πλαστήρα, προϋπολογισμού 4,6 εκατ. ευρώ.

– Μελέτες οδικού τμήματος Χρυσής Ακτής και Μεγάλης Βελανιδιάς με τους κυκλικούς κόμβους, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

– Ολοκλήρωση μελετών παράκαμψης χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου, προϋπολογισμού 170.000 ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Κ. Αγοραστός ζήτησε από τον κ. Γ. Δέδε την άμεση έγκριση της διάθεσης των πιστώσεων για τα παραπάνω έργα έτσι ώστε να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις τους. Έγινε γνωστό ότι σύντομα πρόκειται να ενταχθούν επιπλέον έργα για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς και αντιπλημμυρικά στον Πηνειό ποταμό. Επίσης, υπήρξε συζήτηση και για τον κυκλικό κόμβο στην οδό Λαρίσης (Μπουρμπουλήθρα).

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική ανταπόκριση του Υπουργείου στα έργα αυτά και σημείωσε ότι η συνεργασία με τον κ. Δέδε και του ΥΠΟΜΕΔΙ γενικότερα φέρνει απτά αποτελέσματα και έργα ουσίας στην Θεσσαλία

Μοιράσου το άρθρο: