Χρ. Μπουκώρος: Χωρίς καθαριότητα οι υπηρεσίες του ΙΚΑ Βόλου
12 Ιαν 2018
Αφιέρωμα στον David Bowie
12 Ιαν 2018

Μαζική συγκέντρωση ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα

Μοιράσου το άρθρο:

Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και δεκάδες άλλοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που συμπορεύτηκαν μαζί του, στην συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τα αντιλαϊκά μέτραπου αυτό φέρνει.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Ρούσσας πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας εκ μέρους του συντονιστικού των συνταξιουχικών οργανώσεων ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τους συνταξιούχους και του εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας την Πέμπτη 18 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι. Με τη φιέστα που οργανώνουν, εγκαινιάζοντας εν έτει 2018 !!!, το Μαγνητικό τομογράφο, θέλουν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και ιατρικό προσωπικό.

Βασικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Στεργίου πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας ΅Μ. ΅Παπαρήγας΅.Μεταξύ άλλων ο κ. Στεργίου τόνισε ότι το ΠΑΜΕ απαντά με κινητοποιήσεις απέναντι στα νέα μέτρα. “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την παραγγελία που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, προσπαθώντας να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία του α βαθμιου σωματείου. Το δικαίωμα στην απεργία είναι μια κατάκτηση για την οποία γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους. Δεν θα το κάνουμε δώρο στα αφεντικά και στο πολιτικό προσωπικό τους. Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών – λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.


Μάλιστα ξεδιάντροπα η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση χθες με την οποία διανθίζει την απόφαση της κυβέρνησης για το χτύπημα στην απεργία, ονομάζοντας την «δημοκρατική» απόφαση. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ, η απεργία είναι δικαίωμα των εργατών και αυτοί αποφασίζουν για αυτή και μόνο. Δεν τους έπιασε ο πόνος για τη λειτουργία του Αβάθμιου σωματείου, αλλά μέσα στην εργασιακή ζούγκλα που έχουν φτιάξει για την εργατική τάξη, θέλουν να την φιμώσουν κιόλας, να καταργήσουν ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και με αίμα χιλιάδων εργατών.
Ας αφήσουν τη δημοκρατικόφάνια δεν πείθουν κανένα, όταν την ίδια στιγμή δίνουν το δικαίωμα στην εργοδοσία να δημιουργεί ενώσεις προσώπων και να φτιάχνει σωματεία που θα λειτουργούν κατ’εντολή τους.
ΕΙΝΑΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ. Είναι τέτιοα η πρεμούρα τους να περάσουν τα μέτρα των βιομηχάνων που δε δίαστασαν να αποκαλέσουν τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ ‘πολιτική αλητεία’, είχαν το θράσσος να αποκαλέσουν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων ‘φασίστα’. Η κατρακύλα τους δεν έχει τέλος!
Το είπαμε και το ξαναλέμε ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανοίγει το 2018, με ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, φέρνοντας για ψήφιση στη Βουλή νέο αντεργατικό-αντιλαϊκό Πολυνομοσχέδιο, με τα προαπαιτούμενα για να κλείσει την 3η αξιολόγηση Το «μεταμνημονιακό μέλλον» που αναφέρει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών που ήρθαν για να μείνουν, αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μιας και μέχρι το 2060 θα είναι σε ισχύ η εποπτεία και σε κάθε «στραβοπάτημα» θα παίρνουν νέα μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι πολλοί εργοδότες και φέτος δεν κατέβαλαν δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Πολλοί το καταθέτουν στον τραπεζικό λογαριασμό του εργαζόμενου και μετά τον αναγκάζουν με την απειλή της απόλυσης, να επιστρέψει το σύνολο ή μέρος αυτού πίσω, κι αν αρνηθεί απολύεται.

Αυτό το πρόβλημα έχει επεκταθεί και στην καταβολή του μισθού, αφού υπάρχουν και στην περιοχή μας, εργοδότες που βάζουν τον μισθό στον τραπεζικό λογαριασμό του εργαζόμενου και τον αναγκάζουν, μέρος αυτού να το επιστρέψει στον εργοδότη, κάτω από την απειλή της απόλυσης.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε:
ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ Α ΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
Να σταματήσει ΤΩΡΑ η αντεργατική νομοθεσία για την απεργία που αλυσοδένει τη λειτουργία των συνδικάτων.
Άμεσα να υπογραφεί η ΕΓΣΣΕ και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό και στα 33,57 ευρώ για όσους αμείβονται με το κατώτερο ημερομίσθιο.
Άμεση επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ, καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ, χωρίς κανένα περιορισμό. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο.
Αμεση επαναφορά της 13η και 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους, καμία σύταξη κάτω από 600 ευρω.
Αφορολόγητο ατομικό όριο 20000 ευρω και 5000 για κάθε παιδί.
Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Επίδομα 600 ευρω το μήνα σε όλους τους ανέργους.
Καμία απόλυση και ελαστική μορφή εργασίας. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς και σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Νομοθετική ρύθμιση 7ωρης-5μερης-35ωρη εργασία, χωρίς μείωση μισθών και νομοθετική ρύθμιση της Κυριακής αργίας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μοιράσου το άρθρο: